Besparen op de vaste lasten

Zes tips om te besparen op de vaste lasten

Het leven is tegenwoordig duur genoeg. Stijgende prijzen in de supermarkt en van je energiemaatschappij zorgen ervoor dat het steeds lastiger wordt om rond te komen. In deze blog vind je 6 handige bespaartips die je direct kunt toepassen in je eigen huishouden zodat je aan het einde van de maand een beetje extra over kunt houden. 

Tip 1 – Bespaar op verzekeringen

Veel huishoudens zijn oververzekerd. Dat betekent dat we hetzelfde risico via verschillende verzekeringen afdekken. Het is daarom verstandig om eerst al je lopende verzekeringen eens goed door te nemen. Welke woonverzekeringen heb ik, en wat wordt er precies gedekt? Zit er overlap tussen? Dit kan je al snel enkele tientallen euro’s per maand opleveren

Tip  2 – Bespaar op de maandelijkse huishoudkosten

Lijstjes. Daar zijn wij Nederlanders ook gek op. Top 10 boeken, films en series, hitlijsten, lijst van de meest invloedrijke personen, bekendste Nederlandse schilders en zo kunnen we er nog wel 100 opnoemen. Maar ga nu zelf eens aan de slag met het maken van een lijstje. Maak inzichtelijk waar het geld iedere maand aan uitgegeven wordt. Herken je een patroon? Zie je uitgaven waar je op kunt besparen? Het abonnement op de sportschool bijvoorbeeld, of het maandblad dat niet meer gelezen wordt. Opzeggen dus! Bekijk ook deze tips van het Nibud om makkelijk maandelijks geld te besparen. 

Tip 3 – Bespaar op de auto

De auto. Nog zo’n grote kostenpost. En er staan niet een, maar wel twee auto’s op de oprit. Deze hoeven echt niet verkocht te worden om er toch op te kunnen besparen. Aan de belasting, het onderhoud en de diesel wordt het meeste uitgegeven. Vergelijk daarom eens op internet of de verzekering misschien omlaag kan, niet meer tanken langs de snelweg en tweedehands- of eigen merk onderdelen zijn vaak net zo goed als de dure van de dealer zelf. Zuinig rijden zorgt ervoor dat je net even minder vaak hoeft te tanken.

Tip  4 – Bespaar op de mobiele telefoon

81% van de Nederlanders tussen 8 en 80 zijn in het bezit van een smartphone en dat worden er alleen maar meer. De bedragen die in deze business uitgegeven worden zijn enorm. En het is juist deze kostenpost waarop je een hoop kunt besparen. Koop bijvoorbeeld een telefoon met sim-only abonnement. Deze abonnementen zijn een stuk goedkoper dan de abonnementen die je moet afsluiten bij een tweejarig abonnement.

Tip 5 – Bespaar op de energierekening

Naast het onder de loep nemen van de verzekeringen, is het ook een goed idee om te switchen van energiemaatschappij. Ieder jaar overstappen scheelt al snel tussen de 100 en 250 euro op jaarbasis. En een overstap is tegenwoordig zo geregeld en wordt je door de energiemaatschappij gewoon uit handen genomen. Hier vind je alle tips van Woningassistent om te besparen op energie

Tip 6 - Bespaar op internet

Dat je het internet niet afsluit, is begrijpelijk. Daar kunnen we inmiddels niet meer zonder, maar zijn al die MB’s up- en downloadsnelheid wel nodig? Heb je naast internet ook nog een televisie (of twee) en een vaste telefoonlijn, ga dan voor een samengesteld pakket. Dit pakket geeft je vaak euro’s korting en is flexibel in te delen. Let daarbij dan goed op wat je echt nodig hebt.
 

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |