Vastgoedfonds

Vastgoedfonds

In het economisch nieuws komt regelmatig een vastgoedfonds ter sprake maar wat zo'n fonds nu precies doet, waar zij voor staan en wat zij eventueel voor ons kunnen betekenen, proberen wij door middel van dit artikel aan u duidelijk te maken.

Wat is een vastgoedfonds?

Er zijn verschillende definities van een vastgoedfonds maar de meest uitgebreide omschrijving vertelt ons dat het in de eerste plaats om een beursgenoteerde onderneming gaat waarbij meer dan de helft van de vaste en financiële activa worden belegd in onroerend goed en ook meer dan de helft omzet genereert uit de opbrengsten die uit dit onroerend goed voorkomen bij onderdelen als handel, exploitatie en ontwikkeling. Ook een fonds dat belegt in aandelen van soortgelijke fondsen, worden tot een vastgoedfonds gerekend. Daarnaast bestaan er ook niet-beursgenoteerde fondsen. Kort samengevat is een vastgoedfonds een beleggingsfonds in onroerend goed. Deze fondsen beleggen dus in de zogenaamde vastgoedsector, in zowel binnen- en buitenland en in verschillende vastgoedcategorieën zoals kantoren, vakantieparken, winkelcentra of parkeergarages.

De mogelijkheden

Wie zelf geen huisjesmelker wil zijn en zaken als onderhoud van onroerend goed niet ziet zitten, kan op diverse websites aandelen kopen van een van deze fondsen. Een zogenaamde fondsmanager verspreidt uw geld over meerdere vastgoedprojecten. Juist nu kan het voor u als belegger een interessante tijd zijn om in te stappen. Een andere optie is dat u bij een vastgoedfonds een zogenaamd participatie- en deelnemingsrechtcertificaat kan aanschaffen. Voordeel hierbij is dat u uw risico terugdringt door gespreid te beleggen, wat in de regel een gunstiger rendement oplevert. Als beleggingsvorm zitten de fondsen nog steeds in de lift. Wel dient u zich als belegger goed van te voren te informeren zodat u de eventuele gevaren tenminste kunt inschatten. Waar de meeste huisbezitters niet bij stilstaan is dat ze als eigenaar zelf ook een belegger in vastgoed zijn.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |