Vastgoed makelaar

Vastgoed makelaar

Heb je een huis te verkopen of wil je een nieuw huis aanschaffen? Een vastgoed makelaar kan je hierbij helpen. Omdat een vastgoed makelaar veel kennis heeft van de huizenmarkt, kan hij goed advies geven. Bij de verkoop van een huis zal de vastgoed makelaar eerst het huis van onder tot boven bekijken en vervolgens een taxatierapport opstellen. Daarmee heb je een richtlijn voor de vraagprijs van het huis. Wanneer de vastgoed makelaar de woning voor je verkoopt, zijn hier wel kosten aan verbonden. Dit heet de makelaarscoutrage en dit is iets anders dan 'kosten koper'. Dat laatste zijn kosten die overdrachtsbelasting aan de overheid en de notariskosten betreffen. Het zijn dus geen extra kosten die aan de makelaar van dienst zijn. Hij onderhandelt over de prijs en stelt uiteindelijk het koopcontract op. Zelfs voor huurwoningen in de particuliere sector kan een makelaar worden ingeschakeld. De verhuurder bepaalt uiteindelijk of de makelaar de verantwoording krijgt omtrent roerende goederen zoals stoffering en apparatuur of dat hij dat zelf regelt.

Investeren in vastgoed

Het ligt misschien niet voor de hand maar het is mogelijk om te investeren in vastgoed. Ook in tijden van economische recessie rendeert vastgoed. Investeren in vastgoed is namelijk zo goed als inflatiebestendig. Bij het investeren in vastgoed kun je er voor kiezen om zelf in het huis te gaan wonen of om het te verhuren. Het is ook mogelijk om te investeren in grond in combinatie met vastgoed. Zowel in Nederland als in het buitenland is dat een steeds groter groeiende markt. Op een kavel of perceel kan gebouwd worden en de huizen kunnen vervolgens verhuurd worden. Dat levert een aardig bedrag op jaarbasis op. Vaak worden huizen in het buitenland verhuurd aan vakantiegangers. Alle administratieve zaken worden dan door een makelaar verzorgd. Door te investeren in vastgoed ben je verzekerd van een aardig appeltje voor de dorst.

Vastgoedadvies

Het advies van een vastgoed makelaar kan goud waard zijn. Wanneer een makelaar het advies geeft dat een huis te duur wordt aangeboden, is dat niet zomaar. Vanuit zijn vastgoed expertise weet hij vaak meer. Het dak is bijvoorbeeld niet in goede staat, er mankeert wat aan het leidingwerk of het huis heeft een nieuwe riolering nodig. Naast vastgoedadvies kan de makelaar ook advies over de hypotheek geven. Vastgoedadvies beperkt zich overigens niet tot de particuliere sector. Ook de bemiddeling van commercieel vastgoed zoals de verkoop en verhuur van winkels en kantoorpanden behoort tot het takenpakket.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |