Redenen om te investeren

Redenen om te investeren

Investeren is iets wat al erg lang gedaan wordt. Er zijn diverse manieren om ergens in te investeren. Zo is er ook de methode om te investeren in vastgoed of grond. Waarom dit een goede reden is leest u hier in dit artikel.

Waarom investeren in vastgoed?

Volgens het Centraal Plan Bureau kunnen we tot 2035 nog een bevolkingsgroei verwachten. Grote wooncorporaties hebben miljarden klaarliggen om te investeren in nieuwbouw en renovatie. Maar daar moet wel grond voor aangekocht worden.

Waarom neemt de vraag naar gronden toe?

Door een structurele verandering in de economische activiteiten in Nederland is steeds minder behoefte aan landbouwgrond en is meer grond nodig voor bedrijfshuisvesting. Daarbij komt dat door het vrijgeven van de woningmarkt projectontwikkelaars actief zijn geworden om hun investeringen veilig te stellen. Doordat deze projectontwikkelaars steeds pro-actiever worden in het aankopen van grond op minder voor de hand liggende locaties neemt de vraag toe.

Een hoger rendement

Met een investering in vastgoed behaal je een hoger rendement dan wanneer je een belegging in vastgoed doet of je geld gaat sparen. Dit komt doordat er een toevoer van rendement aan twee kanten is. Er zijn namelijk inkomsten van de huur van het pand en is er een rendement dat ontstaat uit de meerwaarde van het pand. Deze is vaak gebaseerd op lange termijn. Zo is de aankoop relatief goedkoop en kan het pand later met een meerwaarde verkocht worden.

Minder last van inflatie

Een groot voordeel van het investeren in vastgoed is dat een pand minder inflatiegevoelig is. Bij sparen is de kans namelijk groot dat de inflatie dit te niet doet. Bij het investeren in vastgoed is de jaarlijkse inflatie minder erg. De huurprijzen gaan namelijk gepaard met de inflatie en hierdoor krijg je stijgt de huuropbrengst toch ieder jaar aan de hand van inflatie. Hierdoor is je investering minder gevoelig voor inflatie.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |