Openingsbod van een huis

Openingsbod van een huis

U heeft bedacht hoeveel geld u wilt inleggen voor een huis te kopen. Dit zal vaak iets minder zijn dan de vraagprijs van het huis en heeft u een redelijke zekerheid dat er een bank is die u het gewenste geld kan verstrekken.

U kunt nu dus een openingsbod op het huis gaan plaatsen. Wellicht heeft u de neiging om het budget dat u heeft direct in te zetten bij het openingsbod voor het huis. Deze druk wordt hoger wanneer er haast geboden is. Echter is in de praktijk het meestal zo dat de verkoper het gevoel wil hebben dat hij of zij er alles uit heeft gehaald van wat er te bieden valt. Hierdoor zal de verkoper altijd een tegenbod doen waardoor het bedrag natuurlijk een stuk omhoog gaat.

Het is dus slim om minder te bieden dan u uiteindelijk uit wilt geven. Het beste is om er flink onder te zitten want een bod dat 20% minder is dan de vraagprijs is niet vreemd.

Niet herroepbaar

Wanneer u een (openings)bod op een huis doet moet u er wel bewust van zijn dat wanneer de verkoper het bod accepteert u vast zal zitten aan de koop van het huis. De enige manier waarbij u bedenktijd heeft, is wanneer u in Nederland particulier een huis aanschaft voor eigen gebruik. De verkoper zit vanaf het moment van accepteren wel vast aan de koop. In vele koopcontracten staat een boeteclausule van 10% van de verkoopprijs. Bedenk dus altijd goed vooraf of u het echt wilt hebben voordat u een openingsbod op een huis plaatst.

Voorwaarden van het bod op een huis doen

Bij het plaatsen van een bod op een huis is het handig om de volgende zaken op te nemen:

Ontbindende voorwaarden: de financiering

Goed om te weten is dat je een bod kunt ontbinden binnen een bepaalde periode van een X-aantal weken wanneer je geen financiering van het bedrag Y kunt krijgen.

Onthoud dus dat:

X = minimaal 4 weken maar het liefste 6 weken

Y = de koopprijs + mogelijke kosten voor de verbouwing + 10%

Moment van overdracht

De oplevering moet ten vroegste op X en ten laatste op Y plaatsvinden.

Om welke roerende en onroerende goederen gaat het?

Laat vastleggen wat je precies koopt zodat problemen voorkomen kunnen worden.

De ontbindende voorwaarden: uitslag van de bouwtechnische keuring

Laat vastleggen wanneer de direct noodzakelijke kosten hoger zijn dan het x-bedag en de noodzakelijke kosten voor een termijn van 5 jaar hoger zijn dan Y de verkoop ontbonden wordt.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |