Huuropzegging

Huuropzegging

Het opzeggen van huur kan niet van de een op andere dag. Hier zitten namelijk een aantal regels en verplichtingen aan verbonden. Hoe een huuropzegging precies in zijn werking gaat en welke regels hier aan verbonden zijn, leggen we hier haarfijn uit voor zowel de huurder als de verhuurder.

Huur opzeggen kan niet willekeurig

Wie beslist om de huur van een woning op te zeggen, of het nu de huurder of de verhuurder is, heeft een aantal verplichtingen tegenover de andere partij. Eerst en vooral moet men beseffen dat de huurwet een strikte wetgeving is die correct moet toegepast worden. Men wilt namelijk niet blootgesteld worden aan één of andere schadevergoeding. Goed informeren is dus zeker de boodschap!

Opzegging door de huurder

Een huurcontract wordt meestal voor drie jaar opgesteld en dit betekent dus dat de huurder van plan is om minstens drie jaar in hetzelfde pand te blijven. De huurder kan natuurlijk door bepaalde omstandigheden toch beslissen om eerder een huuropzegging te willen maar uiteraard komen hier in vele gevallen wel kosten bij kijken. Als huurder is het namelijk zo dat u als huurder eens schadevergoeding verschuldigd bent aan de verhuurder om op die manier het “verlies” van de verhuurder enigszins te compenseren. In vele gevallen is het mogelijk dat u zelf een nieuwe huurder zoekt en dan valt de schadevergoeding vaak weg. Zomaar een huuropzegging willen is dus in vele gevallen niet mogelijk en eigenlijk mag men hier als huurder niet al te licht overgaan want dit zou nog wel eens heel wat onvoorziene kosten met zich mee kunnen brengen.

Opzeg door de verhuurder

Ook een verhuurder kan niet zomaar een huuropzegging plaatsen. Hier zijn ook bepaalde regels aan verbonden die eigenlijk nog strenger zijn dan die bij opzeg door de huurder. De huurder wordt namelijk in vele gevallen sterk beschermd door de wet en daardoor is het zo dat de verhuurder dikwijls heel wat meer kosten moet dragen wanneer hij het huurcontract wenst stop te zetten. Ook hier hangen opnieuw mogelijke schadevergoedingen aan vast die ook afhankelijk zijn van het aantal jaar dat het huurcontract reeds loopt.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |