Een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is in feite een zeer evidente verzekering. Stel u krijgt een geschil met uw werkgever, met uw huurbaas of problemen met aangekochte producten of goederen. Dan zit u met deze verzekering zeker goed.

Een rechtsbijstandverzekering keert eigenlijk niet een bedrag uit maar een geleverde dienst. Bijvoorbeeld juridisch advies van een advocaat of jurist. U wordt dan bijgestaan in het rechtsverkeer door een specialist. Normaliter wordt een advocaat of jurist aangewezen door de verzekeraar. Maar het kan ook zo zijn dat het zo in de polis is opgenomen dat u voor een bedrag een jurist of advocaat kunt uitzoeken.

Diverse soorten rechtsbijstandverzekeringen

in feite kun je deze verzekering op maat uitkiezen omdat er verschillende rechtsbijstandverzekeringen mogelijk zijn. Niet alleen voor privépersonen maar ook voor ondernemers. Wat een veelvoorkomende foute gedachte is bij veel mensen is dat men met deze verzekering ook de gemaakte kosten bij een echtscheiding vergoed krijgt. Dat is zeker niet het geval. Wat bij sommige vormen van deze verzekering wel het geval is, is dat mediation bij een echtscheiding wel vergoed wordt.

De juiste vorm

Wat ook een goede vorm van rechstbijstandverzekering is als u een gezin heeft, is een gezinsrechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld als uw kind op school een object kapot maakt. Dan kunt u een beroep doen op deze verzekering. Het is ook mogelijk uit huis wonende kinderen te verzekeren. Stel dat uw zoon of dochter in een andere plaats gaat studeren, dan is het ook mogelijk ze mee te verzekeren. Op het moment dat ze gaan huwen, zijn ze niet meer mee verzekerd.

Een van de meest voorkomende vormen van een rechtsbijstandverzekering is de motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering. Mocht u een geschil hebben omtrent uw verzekerde motorvoertuig, dan heeft u een goede dekking bij deze verzekering. Stel dat u iemand aanrijdt, dan zijn de begeleidende juridische kosten goed gedekt bij deze verzekering. Zelfs als u door te hard rijden uw rijbewijs kwijt raakt. Dan kan juridische bijstand via deze verzekering vergoed worden.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |