De renovatie kosten

De renovatie kosten

De kosten van een renovatie liggen op ieder gebied in het huis anders terwijl er voor een groot deel toch over veel dezelfde werkzaamheden gesproken wordt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het renoveren van een badkamer in de meeste gevallen duurder dan het renoveren van de keuken.

Badkamer renovatie

Bij het renoveren van een complete badkamer komt veel kijken. We gaan uit van een middelgrote badkamer. Er wordt uiteraard gestart met het slopen van de oude badkamer, waarvoor u gemiddeld een 690 euro kwijt bent. Dan volgen de werkzaamheden betreffende de leidingen en de afvoer. Hierbij moet u rekenen op circa 270 euro. Het aanleggen van de elektra, de volgende stap, kost u ongeveer 205 euro. Dan komt de grootste kostenpost, het tegelwerk. Hiervoor moet u toch wel rekening houden met zo'n 1565 euro. Het kitwerk is met 100 euro relatief goedkoop. Tot slot bent u ongeveer 160 euro kwijt aan het afmonteren van het sanitair. Dit brengt de totale kosten voor een badkamer renovatie op 2990 euro. Besteedt u het werk uit, dan dient u rekening te houden met werkuren waarvoor u ook extra betaald. Daarnaast komt er dan ook nog BTW bovenop het bedrag.

Keuken renoveren

Bij deze renovatie komen ongeveer dezelfde werkzaamheden kijken. Echter, de kosten liggen anders. Voor het sloopwerk dient u rekening te houden met 400 euro en voor de leidingen en afvoer ongeveer 360 euro. Voor het aanleggen van de elektra bent u gemiddeld 190 euro kwijt en voor het tegelwerk 570 euro. Het kitwerk kost u slechts 30 euro en het plaatsen van de keuken bent u ongeveer 315 euro kwijt. Hiermee komen de totale renovatie kosten op 1865 euro gemiddeld. Wanneer u het werk uitbesteed moet u ook rekening houden met de uren die betaald moeten worden. Ook hier komt weer BTW bovenop het bedrag.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |