de perfecte winkelruimte

Het vinden van de perfecte winkelruimte

Veel ondernemers die actief zijn in de retail branche krijgen hier mee te maken. Ze zijn op zoek naar een goede ruimte waar ze hun winkel, bedrijf of concept store in kunnen zetten. Zelfs voor de ervaren ondernemer is het vaak nog lastig om de juiste ruimte te vinden waarbij ze een ideale oppervlakte hebben die op iedere meter goed gebruikt wordt. Daarnaast is de locatie ook erg belangrijk. Om deze ondernemers te helpen, wordt er gewerkt aan huurcontracten die flexibel zijn. Maar de grote vraag is natuurlijk; hoe vind u de perfecte locatie voor uw nieuwe winkelpand?

Waarom een goede locatie?

Een winkelruimte aankopen is voor vele een dure optie. Hierdoor blijft huren vaak alleen over. Echter word u vaak geconfronteerd met een lange huurperiode die gepaard gaat met hoge huur kosten. Dit is erg onhandig voor een starter die weinig inzicht heeft in de rendabiliteit van het bedrijf. Dit komt ook slecht uit doordat de locatie erg belangrijk is. Het is dus erg belangrijk dat u vooraf bepaalt of de gekozen locatie een goede keuze is en of deze bijdraagt aan de verkoop.

De mogelijkheden om te huren

Het is verstandig om eerst na te gaan waarvoor u de ruimte gaat gebruiken voordat u op zoek gaat naar een geschikt pand. Zo kunt u doelgericht op zoek gaan naar een geschikte locatie. Daarbij kunt u vragen stellen zoals: wilt u graag als verkooppunt fungeren? Is het een werkplek voor diensten en service die u aanbied? Hier wordt namelijk een deel van de huurregime bepaald. In dit huurregime wordt de contractduur bepaald maar ook de mogelijkheden tot huurwijzigingen of opzegging.

Echter is het vaak zo dat een ondernemer meermaals te weinig kennis heeft en dit niet aansluit op deze regimes. Hierdoor worden toekomstplannen vaak met een inschatting gemaakt.

Hoe kom je dan aan een alternatief? En het liefste natuurlijk een beter alternatief. Dit kan namelijk in de vorm van pop-up shops. Hierdoor blijven winkels voor een korte tijd op een locatie zodat ze deze uit kunnen proberen. Dit wordt vaak gratis of tegen een kleine vergoeding gedaan. Wanneer het concept goed loopt kan er besloten worden om een echt huurcontract te tekenen.

Een van de grote nadelen hiervan is echter dat het risico voor een groot deel bij de verhuurder ligt. Daarnaast kan de verhuurder vaak hun shops maar simpel inrichten. Een andere optie zou zijn het flexibel huren van commercieel vastgoed.

De flexibele huur van commercieel vastgoed

Dit is een goed alternatief wanneer u graag niet in een pop-up shop wilt zitten. Bij de flexibele huur van commercieel vastgoed kunt u de huurregime aanpassen aan onzekerheden. Hierdoor worden de risico's verspreidt bij de verhuurder en huurder. Dit komt doordat er flexibele huurcontracten aangeboden worden waardoor er op kortere termijnen en in etappes gehuurd kan worden. Ondernemers kunnen op deze manier een winkelruimte uittesten en kijken of het pand aansluit bij de behoeften en wensen. Wanneer dit een succesvol idee blijkt te zijn, kunnen er nieuwe afspraken gemaakt worden tussen de verhuurder en huurder.

Voordelen van flexibel huren

Flexibele huur van vastgoed draagt een aantal voordelen met zich mee die voor zowel huurder als verhuurder erg aantrekkelijk zijn. Een ondernemer kan namelijk zijn concept testen zonder aan een lang contract vast te zitten. Na de proefperiode kan er een huurcontract opgesteld worden op basis van verwachtingen. Daarnaast zijn er nog deze voordelen:

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |