Bouwfinanciering

Bouwfinanciering

Een bouwfinanciering vinden is prioriteit indien u van plan bent een huis te bouwen. U stelt hoge eisen aan hoe en waar u wilt wonen. Eisen die u bewegen te kiezen voor een droomhuis dat enkel nog op papier bestaat. In dit geval sluit u geen hypotheek af in klassieke zin maar gaat u een bouwfinanciering aan. Hoe gaat dit in zijn werk? Voor de bekostiging van een nog te bouwen huis sluit u een hypotheek af met uw bank, die u (net als andere hypotheken) in termijnen afbetaald. Het grote verschil met een normale hypotheek en een bouwfinanciering is dat u het zo verkregen bedrag in zogenoemd bouwdepot zet: een bankrekening die exclusief voor de bekostiging van uw toekomstige woning in het leven wordt geroepen en alleen aangesproken wordt voor het betalen van de rekeningen van de aannemer.

Termijnen en opleveringen

Vanuit dit bouwdepot worden de verschillende opleveringsstadia van het huis gefinancierd: van de aankoop van de grond tot aan de overhandiging van de sleutels. In welke termijnen u betaalt wordt vastgelegd in de bouwovereenkomst evenals de momenten waarop u samen met de aannemer de verschillende opleveringen komt bezichtigen. Hoewel de looptijd van een bouwdepot kan variëren, is zij nooit langer dan twee jaar.

Een bouwfinanciering: de voor- en nadelen

Een bouwfinanciering biedt voor- en nadelen. Een financieel voordeel is dat u gedurende de bouw van uw huis een aan de hypotheek gerelateerde rente ontvangt over het bedrag in uw bouwdepot. Daarnaast is het fijn dat u gericht betrokken bent bij de bouw van uw toekomstige plek onder de zon. De keerzijde van een bouwfinanciering is dat u pas weet wat u gekocht heeft op het moment dat de laatste bouwvakker de deur achter zich dicht heeft getrokken.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |