Boeken

Boeken over beleggen en investeren

Wilt u graag gaan beleggen of investeren in vastgoed maar weet u niet precies hoe dit in zijn werking gaat? Of wilt u graag uzelf nog meer verdiepen in dit wereldje? Dan bieden wij u een aantal interessante boeken aan waarmee u uw denkveld kunt verbreden.

Investment Psychology Explained – Martin J. Pring

In dit boek bespreek Martin J. Ping het begrip investment psychology. Hiermee wordt ook wel de beleggingspsychologie bedoeld. In dit boek wordt er specifiek gekeken naar een concrete uitleg over de beleggingspsychologie. In het boek wordt de nadruk op beleggers en investeerders gelegd. Daarnaast kan het boek ook zeer informatief zijn voor traders en speculanten.

Reminiscences of a Stock Operator – Edwin Lefèvre

Hierin wordt uitgelegd door Edwin Lefèrve hoe het leven van Jesse Livermore er uit heeft gezien. Er wordt hier specifiek gekeken naar Livermore's succesvolle, zo niet succesvolste, baan als speculatieve trader van zijn tijd.

Evidence-Based Technical Analysis: Applying the Scientific Method and Statistical Inference to Trading Signals – David R. Aronson

Dit boek heeft iedere trader en belegger nodig die op een serieuze wijze met het beleggen om gaat. In dit boek leest u hoe de auteur de wetenschappelijke methode heeft toegepast op technische analyses. Hiermee heeft hij gekeken naar welke aspecten van deze analyses winstgevend zijn. Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe de invloed van randomness werkt op beleggingsresultaten. Daarnaast wordt er gekeken naar welke valkuilen er zijn bij backtesten en hoe er een strategie op een wetenschappelijke manier getest en uitgevoerd kan worden. Door het lezen van dit boek krijgt u een sceptischer beeld van technische analyse en kunt u goed documenteren waar de tekortkomingen aanwezig zijn.

Market Wizards: Interviews wit Top Traders – Jack D. Schwager

In dit boek interviewt Jack Schwager de 17 top traders die inmiddels groot zijn geworden. Dit hebben ze voor elkaar gekregen door middel van het behalen van fenomenale resultaten. Iedere trader gebruikt een andere methodiek en tijdshorizon voor het handelen. Ze hebben echter één ding gemeen met elkaar en dat is dat ze allemaal in hetzelfde vakgebied succesvol zijn en daarbij hun tactieken delen. U leest in Market Wizards een aantal leerzame opmerkingen.

The Complete Guide to Building a Successful Trading Business – Paul King

Wilt u een succesvolle trader worden? Dan kunt u niet zonder trading businessplan. Een deel van de informatie die gegeven wordt in dit boek is niet relevant voor de Nederlandse markt maar dit boek heeft echter wel een deel informatie die erg handig is. Zo wordt er behandeld hoe een strategie bedacht wordt, welke problemen u kunt ervaren bij implementatie, waar een handelssysteem uit bestaat en hoe u problemen kunt voorkomen door middel van plannen. Tevens wordt er stil gestaan bij de trader zelf.

Safe Strategies for Financial Freedom – D. R. Barton, S. Sjuggerud & K. Van Tharp

Het boek Safe Strategies for Financial Freedom beschrijft een aantal “veilige” strategieën die op een eenvoudige manier weergeven welke weg u af moet leggen om financieel vrij te zijn.

Trade Your Way to Financial Freedom – K. Van Tharp

Trade Your Way to Financial Freedom is een leerzaam boek dat informatie biedt over money management, strategie ontwikkelingen, psychologische valkuilen, zelf reflectie en nog veel meer. Dit boek bespreek grondig hoe u uw strategie wilt hebben en heeft het oog minder op een standaard strategie liggen die vooral bezig is om zo winstgevend mogelijk te zijn. Volgens K. Van Tharp is psychologie voor 90% verantwoordelijk voor het beleggingssucces.

Fooled by Randomness: The Hidden Role of Chance in Life and in the Markets - Nassim Nicholas Taleb

Dit boek is overtuigend uiteengezet en geeft duidelijk weer waarom randomness een grote rol heeft in de huidige markt. Daarbij wordt uitgelegd welke implicaties dit voor een trader zal hebben. Dit boek houdt zich voornamelijk bezig met argumenten en geeft voorbeelden van gebeurtenissen die hebben plaats gevonden. Hierdoor krijgt u een andere kijk op de financiële markt.

Way of the Turtle: The Secret Methods that Turned Ordinary People into Legendary Traders – Curtis Faith

Dit is een leerzaam boek dat gaat over de psychologische valkuilen en psychologie van een trader. Daarnaast wordt er ook aandacht gegeven aan de ontwikkeling van een strategie. Er wordt gekeken naar de systemen en hoe deze systemen gemeten kunnen worden. Als laatste bevat het boek ook trading regels van de Turtles waarbij ook ingegaan wordt op de money management principes.

Technical Analysis Explained: The Succesful Investor's Guide to Spotting Investment Trends and Turning Points – Martin J. Pring

In dit boek worden alle aspecten van technische analyse behandeld. Daarbij krijgt u ook een kijk op de achterliggende gedachte. Er wordt uitgebreid gekeken hoe technische patronen ontstaan en wat hierbij gebeurt zodat kopers en verkopers een goede kijk hebben hoe patronen werken en hoe ze hier het beste op kunnen reageren.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |