Beleggen in vastgoed

Er zijn twee mogelijkheden als u in vastgoed wilt beleggen namelijk direct of indirect. Als u in direct vastgoed belegt dan investeert u rechtstreeks in onroerend goed. Dit in tegenstelling tot indirect vastgoed waarbij u beleggingsfondsen koopt die voor u slim beleggen in vastgoed. Het doel van een vastgoedfonds is om ondergewaardeerde gebouwen (onroerend goed) te kopen en deze later met winst te verkopen.

Minder risico bij het beleggen

De beurs is een aantal jaren geleden hevig terugval waardoor de beurs een groot aantal beleggers verloor. Beleggers gingen op zoek om op een minder risicovolle manier te kunnen beleggen waar ze toch een goed rendement uit konden behalen. Dit is zeker het geval bij het beleggen in vastgoed. Je koopt namelijk onroerend goed waardoor je meer zekerheid hebt.

Goede redenen in het beleggen in vastgoed

Een goede reden om te beleggen in vastgoed is om het onroerend goed te verhuren aan derden. Het voordeel hiervan is dat u zelf de eigenaar blijft van dit vastgoed maar daarnaast wel goed kunt verdienen aan het verhuren. Hierdoor heb je maandelijks een goede opbrengst en u verdient meestal de investering in het vastgoed gemakkelijk terug. U kunt zelf beslissen wat u met uw vastgoed doet, u kunt het aan een vaste huurder verhuren maar u kunt ook investeren in een vakantiewoning op een mooi gelegen plaats. U kunt het vastgoed dan in bepaalde periodes beschikbaar stellen aan vakantiegangers. Als u genoeg bezoekers weet aan te trekken zal dit een hogere opbrengst opleveren dan te verhuren aan vaste verhuurders. Maar wanneer u liever gaat voor zekerheid kunt u het beste in een vastgoed beleggen met één vaste huurder.

Conclusie

Samengevat zijn de voordelen van investeren met vastgoed beleggen is een inflatiebestendige investering en het biedt een beter rendement op uw investering dan met staatsleningen en een minder risico dan beleggen in aandelen. Natuurlijk brengt het investeren in vastgoed ook enkele risico's met zich mee; het debiteurenrisico, het onderhoudsrisico en het niet vinden van een geschikte huurder.

offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2024 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |