Woning tijdelijk verhuren

Het tijdelijk verhuren van uw woning

Stel, u heeft een prachtig nieuw huis op het oog maar nog steeds geen kopers voor uw huidige woning. Toch wilt u de kans op dat nieuwe huis niet laten schieten en besluit u ervoor te gaan. Op het moment dat u oude woning leegstaat, is er een optie om én een beetje geld bij te verdienen én leegstand van uw oude woning te voorkomen. Het tijdelijk verhuren van uw woning is dan de oplossing.

Tijdelijk verhuur van de woning

Een woning tijdelijk verhuren is niet zo simpel als het klinkt. Er zitten namelijk een aantal regels en voorwaarden aan verbonden. Ruimtes die aan de voorwaarden voldoen zijn onder andere woonruimtes in een te koop staande bewoning die in de laatste 12 maanden bewoond is geweest of nog nooit bewoond is geweest zoals in het geval van een nieuwbouwwoning. Ook ruimtes in gebouwen als een verlaten kantoorgebouw of school die geschikt zijn gemaakt voor wonen zijn toegelaten evenals woonruimte in een huurwoning die gesloopt gaat worden.

Het tijdelijk verhuren van een woning is een goede optie als u voor een lange tijd op reis wilt of u wilt per se eerder in uw nieuwe woning intrekken.

Vergunning

Vervolgens moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen voor het tijdelijk verhuren van de woning. Deze vergunning geldt voor maximaal twee jaar en kan vervolgens tot drie keer toe een jaar worden verlengd. Ook bij de bank of een andere hypotheekverstrekker moet een vergunning worden aangevraagd. De bank kan vervolgens eisen dat de inkomsten van de huur worden gebruikt voor het aflossen van de hypotheek.

Een huurcontract

Als laatste moet er een huurcontract worden opgesteld. In deze overeenkomst moet staan dat het gaat om het tijdelijk verhuren van de woning, dat een vergunning is verleend en voor welke termijn de vergunning geldt. Tenslotte moet het contract ook de maximale huurprijs bevatten voor de tijdelijke huurwoning. De huurovereenkomst moet voor tenminste zes maanden geldig zijn. Er geldt een opzegtermijn voor beide partijen. De verhuurder moet tenminste drie maanden van tevoren opzeggen. De huurder slechts één maand van tevoren.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2022 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |