Vastgoedtaxatie

Vastgoedtaxatie

Een vastgoedtaxatie bepaalt de waarde van het vastgoed en is geldig gedurende een x-aantal weken. De vastgoedtaxatie kan voor verschillende doelen dienen, meestal wordt het gebruikt om een hypotheek te verkrijgen. De bank gebruikt dat om te bepalen of de gevraagde hypotheek voldoende onderpand heeft en of het verstrekken van een hypotheek verantwoord is. Een vastgoedtaxatie kan ook worden gebruikt om onder andere te bepalen in hoeverre een verandering in de waarde van het vastgoed is opgetreden.

Een taxatierapport geeft inzichten in de diverse soorten waarden: de verkoopwaarde, executiewaarde en de herbouwwaarde. Ieder van deze waarden heeft een andere functie en een andere betekenis. Voor sommige taxaties, wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een lidmaatschap van een coöperatieve vereniging of een appartementsrecht, is overleggen van een aantal gegevens noodzakelijk: jaarverslagen, statuten en onderhoudsplannen zijn een aantal van deze gegevens.

Taxatierapport

Middels een taxatierapport kan men aantonen dat er een vastgoedtaxatie is geweest door een erkende taxateur. Zo'n rapport geeft geen inzichten in de bouwkundige staat van het vastgoed, daar is een bouwkundig onderzoek voor nodig. Een erkende taxateur vinden is niet moeilijk, Nederland telt enkele duizenden erkende taxateurs die te vinden zijn in het hele land.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Voor het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie is een taxatierapport voorwaardelijk. Sinds enkele jaren is een validatie van zo'n rapport door de stichting NWWI noodzakelijk om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie. De stichting NWWI is opgericht om taxatiefraude te voorkomen en geeft een extra zekerheid over de kwaliteit van deze rapportages. Tegenwoordig eisen steeds meer banken ook een validatie van dit rapport door stichting NWWI.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2022 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |