Risk management vastgoed

Risk management vastgoed

Met het investeren in onroerend goed gaan risico's gepaard. Om deze tot een minimum te beperken en de kansen op winst zo groot mogelijk te houden, is risk management tegenwoordig niet meer weg te denken.

Goede contacten

Behalve als partner voor integraal vastgoedbeheer, treedt een adviesbureau op in het traject van vastgoed aankoop. U profiteert hierbij van onze jarenlange ervaring en onze goede contacten op commercieel en ambtelijk vlak.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast het streven naar winst, houden wij rekening met de impact van activiteiten op het milieu en op menselijke aspecten buiten het bedrijf. Dit maatschappelijk verantwoord ondernemen uit zich o.a. in het gebruik van duurzame bouwmaterialen, het toepassen van energiebesparende methoden en het meewerken aan reintegratieprojecten.

Onderdelen van risk management

Risk management heeft meerdere onderdelen. Deze onderdelen zijn:

Risk management van vastgoed vraagt niet alleen om kennis van de markt maar ook van technische en bouwkundige factoren.

Een integraal onderdeel van bedrijfsvoering

Sommige organisaties hebben in hun risicobeheer controllerfuncties geïncorporeerd. Andere hebben het risk management als aparte afdeling binnen hun bedrijf opgezet. Echter zijn er bij alle organisaties periodieke risk assessments. Hierbij worden plaatsen en dingen in het gebouw getest en via een rapport opgeschreven om te kijken of de risicobeheermaatregelen worden nageleefd. Vaak is het zo dat bedrijven een audit uitvoeren. Met deze audit komen externe mensen of een committee van de Raad van Commissarissen kijken of alles via de regels uitgevoerd word. Op basis van een rapportage krijgt het bedrijf dan te zien hoe goed zij de risicobeheermaatregelen naleven en waar verbeterpunten zitten.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2021 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |