Opstalverzekering

Opstalverzekering

Iedere huisbezitter kan er niet omheen. Als u eigenaar bent van een woning en hiervoor een hypotheek heeft afgesloten, is het verplicht om hiervoor verzekerd te zijn. Waarom eigenlijk en wat houdt dat eigenlijk in? En heel belangrijk, wat is er zoal verzekerd?

Natuurlijk zit niemand er op te wachten maar het komt nu eenmaal voor dat uw woning schade oploopt. Schade kan door verschillende oorzaken ontstaan. Bent u niet verzekerd dan draait u zelf voor de kosten van herstel op. Zeker bij schade door brand kan dit behoorlijk in de papieren gaan lopen. Heeft u een opstalverzekering dan zullen deze kosten door uw verzekeraar worden vergoed.

In geval van brand zal u met een opstalverzekering de schade (gedeeltelijk) vergoed krijgen.

Wat valt er zoal onder de dekking?

Het is van groot belang om te weten wat er onder de dekking van een opstalverzekering valt. Bij schade aan uw woonhuis kan het gaan om brandschade, stormschade of bijvoorbeeld schade door blikseminslag. Schade door inbraak valt ook onder de dekking van de verzekering. De schade wordt echter alleen vergoed als er aan de voorwaarden wordt voldaan. In de polis van de desbetreffende verzekeraar kunt u de exacte voorwaarden vinden.

Welke opstalverzekering is het beste?

Net als bij veel andere verzekeringen zijn er ook hier veel verschillende. Bij de ene valt er dan minder onder de dekking dan bij de andere. Wilt u echt overal voor verzekerd zijn dan kiest u voor de meest uitgebreide opstalverzekering. Nadeel is dan wel dat de maandelijkse premie erg hoog kan zijn. Met een “standaard” verzekering bent u prima verzekerd en betaalt u een stuk minder. Bij de verzekering wordt uitgegaan van een verzekerd bedrag. Dit bedrag staat gelijk aan de kosten voor het herbouwen van uw woning. Daarom is het verstandig eens in de zoveel jaren te kijken of uw verzekering nog up-to-date is.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2021 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |