Het bedrijfsleven en de crisis

Het bedrijfsleven en de crisis

Het Nederlandse bedrijfsleven is al een tijdje de crisis voorbij. De kredietwaardigheid is verbeterd, het aantal faillissementen is historisch laag en daalt nog steeds. Daarbij hebben ondernemingen sterke balansen. Dit blijkt onder meer uit cijfers over 2017 van onder andere het CBS en Standard & Poor's (S&P). Zo is te zien dat de kredietwaardigheid van Nederlandse bedrijven vaak verhoogd. Hierdoor is een goede verbetering te zien.

Internationaal gebied

Dat S&P in Nederland meer bedrijven heeft verhoogd, paast in een internationale trend. De kredietbeoordelaar is ook positief over de VS en een aantal sterke eurolanden zoals Frankrijk en Duitsland.

De financiële bedrijven

De verbetering is wat blijven hangen voor banken. Echter is er nu weer meer zekerheid op de financiële markten. Dit is terug te zien in investeringen en de aankoop van aandelen. Ook is te zien dat veel bedrijven door de crisis gesneden hebben in hun kosten, daarbij hun investeringen hebben teruggeschroefd en niet kern-activiteiten hebben afgestoten. Hierdoor wordt er nu op een slimme manier omgegaan met uren en wordt er efficiënter gewerkt. Dankzij de betere kredietwaardigheid kunnen bedrijven tegen betere voorwaarden geld lenen bij de banken. Ook zijn de opwaarderingen goed voor obligatiebeleggers. Obligatiekoersen stijgen en de renteopslag daalt als de kredietstatus wordt verhoogd. Een ander teken waaraan te zien is dat we de crisis ver achter ons hebben laten liggen is dat de faillissementen iedere maand nog steeds daalt. Ook in de bouwbedrijven is nu een daling te zien omdat de vraag naar nieuwe woningen en dergelijke weer aanneemt.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2021 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |