Een huis kopen zonder hypotheek

Een huis kopen zonder hypotheek

Een eigen woning en geen schulden bij de bank. Daar zeggen de meesten onder ons geen nee tegen. Jammer genoeg is dit niet voor iedereen weggelegd en kunt u vaak niet zonder een hypotheeklening. Maar lenen kost geld. Met een lening bent u altijd duurder uit, hoe fiscaal vriendelijk u alles ook regelt.

Een huis kopen zonder hypotheek: de voordelen

een huis kopen zonder hypotheek neemt vele voordelen met zich mee. Zo bent u altijd verzekerd van een dak boven uw hoofd. Dat zorgt voor de nodige gemoedsrust die ook in tijden van slechtere financiën voor de wind zullen gaan. De rente die u haalt uit uw spaargeld is erg laag en niet altijd voldoende om inflatie te compenseren. Ze wordt op de koop toe ook nog eens belast. Investeren in een woning is een uitstekende belegging, bovendien zal de totale prijs van uw aankoop lager liggen want u bespaart op hypotheek- en notariskosten.

De nadelen

Een huis kopen zonder hypotheek heeft vele voordelen. Echter zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Zo stopt u al uw financiële middelen in uw nieuwe woning. Met de kostprijs van eventuele aanpassingswerken of een geplande grote aankoop heeft u waarschijnlijk rekening gehouden. Toch kan een onvoorziene gebeurtenis wel een roet in het eten strooien en dan heeft u meestal geen spaarcenten over om op terug te vallen. Ook uw belastingdruk zal niet verlagen want u kan niet genieten van de hypotheekrenteaftrek.

Denk goed na!

De financiële voordelen van een huis kopen zonder hypotheek zijn uiteindelijk alleen maar compensaties. Bovendien moet er vaak bezuinigd worden en gaan er stemmen op om de hypotheekaftrek te beperken of zelfs af te schaffen. Een kleine woning hypotheekvrij kopen is prima maar wat als u later een tweede of grotere woning wilt kopen waarvoor u wel een hypotheek moet aangaan? Uw hypotheekrente is in dat geval niet meer of niet volledig fiscaal aftrekbaar. Maak daarom dus een rekensommetje, kijk vooruit en voorzie altijd een appeltje voor de dorst wanneer je er over nadenkt om een huis zonder hypotheek te kopen.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2021 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |