Een all-electric of hybride warmtepomp?

Wanneer u investeert in vastgoed, is het altijd interessant om te kijken naar mogelijkheden om te verduurzamen. Gezien de gasprijzen flink gestegen zijn en waarschijnlijk nog meer gaan stijgen, kan het goed zijn om te investeren in verwarmen zonder gas. Want of het nu gaat om nieuwbouw of bestaand vastgoed, een warmtepomp is in beide situaties mogelijk. Wanneer reeds een goed werkende cv-ketel aanwezig is in een bestaand pand, is het natuurlijk zonde om deze helemaal te vervangen. Daarvoor is de hybride warmtepomp een oplossing. In dit artikel leggen we meer uit over de all-electric en de hybride warmtepomp.

Wat is een all-electric warmtepomp?

Een all-electric warmtepomp is een warmtepomp die ervoor zorgt dat volledig gasloos verwarmen mogelijk wordt, waarbij alleen een beperkte hoeveelheid stroom nodig is. De warmtepomp haalt de energie namelijk uit de buitenlucht, de ventilatielucht of uit de aarde en dit wordt met een hoog rendement omgezet in warmte voor het verwarmen of koelen van het pand. Bij dit processor verbruiken de compressor en enkele andere onderdelen elektrische energie.  

Wat is een hybride warmtepomp?

Dan is er nog de hybride warmtepomp die kan samenwerken met een cv-ketel. Voor bestaande panden een ideale tussenstap naar volledig gasloos verwarmen. De warmtepomp zorgt daarbij eigenlijk voor het grootste deel voor het verwarmen van het pand en de cv-ketel hoeft alleen maar bij te springen bij piekbelasting en deze zorgt voor het verwarmen van water. Met behulp van een hybride warmtepomp is het mogelijk om al flink op de gasrekening te besparen. Een investering die zich uiteindelijk zal terugverdienen.

Nog voordeliger dankzij subsidie

Voor zowel particulieren als bedrijven is de ISDE-subsidie beschikbaar gesteld om te stimuleren om te investeren in duurzame energie. Van 2022-2024 is deze subsidie zelfs nog extra verhoogd met 282 miljoen euro. Het bedrag komt neer op ongeveer 20% tot 30% van de investeringskosten en de hoogte is afhankelijk van het type warmtepomp. Deze geldt zowel voor hybride als voor all-electric warmtepompen.

Er is ontzettend veel keuze als het gaat om warmtepompen. Welke warmtepomp het beste rendement oplevert is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om een installateur uw situatie te laten beoordelen en te laten adviseren welke warmtepomp het beste past.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2022 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |