Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar inschakelen

U bent van plan een woning te kopen? Dan is het goed om een eigen vastgoed makelaar in te schakelen. Bij het kopen van een woning gaat het immers om een juiste beoordeling van de kwaliteit van de woning en de omgeven om zo tot een goede prijs-kwaliteit verhouding te houden. Zodoende komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Uw eigen vastgoed makelaar verdiept zich in het huis, de buurt en de omgeving. Het is ons vak om u goed en actief te begeleiden bij de aankoop van A naar B.

Verwachtingen van een eigen vastgoed makelaar

Wat mag u van een eigen vastgoed makelaar verwachten bij uw aankoop? Dat hij of zij bu een goed gevoel geeft en dat alles zakelijk correct en soepel maar actief verloopt voor u!

Tweede bezichtiging

Als u een woning heeft bezichtigd en u heeft het idee dat deze woning voldoet aan uw wensen dan schakelt u een aankoopmakelaar in. in overleg met u en de verkoper of verkopende makelaar wordt een datum voor de tweede bezichtiging afgesproken. De aankoopmakelaar gaat dan mee naar de tweede bezichtiging voor de taxatie en dus de waardebepaling. Ook zorgt deze voor het complete vooronderzoek zoals: kadastrale gegevens, milieu, bestemmingsplan, de tijd dat de woning te koop staat enzovoort. De makelaar kan indien gewenst de bouwtechnokeuring regelen.

Onderhandelen met een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar heeft beroepshalve veel ervaring met het onderhandelen. Deze makelaar weet waar u rekening mee moet houden wat betreft de prijs en voorwaarden in de onderhandeling. De onderhandelingsstrategie wordt vooraf uitgebreid met u doorgenomen en uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Koopakte

Als u het huis hebt gekocht, moet er een koopakte opgesteld worden. De gemaakte afspraken worden hierin vastgelegd zoals: de koopsom, de leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden, de boete voor het niet nakomen van afspraken et cetera. Vaak zal de verkopende makelaar deze koopakte opstellen. Om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven, zal de erkende aankoopmakelaar deze koopakte nauwkeurig nalopen en waar nodig bijstellen. Indien de verkopende partij geen makelaar heeft kan de makelaar de akte met u opstellen.

De notaris

De aankoopmakelaar zorgt voor de notariële begeleiding. De notaris stelt op basis van de gegevens die de makelaar aan de notaris ter beschikking heeft gesteld de leveringsakte op. De akte wordt gecontroleerd alsmede de nota van afrekening. Deze wordt dan door u in aanwezigheid van uw makelaar, de notaris en de verkopende partij ondertekend.

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2021 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |