Aankoop en verkoop van een woning

De aankoop en verkoop van uw woning

Bij het zoeken naar een woning komt meer kijken dan op het eerste gezicht lijkt. En dit is nog maar het begin!

Stel dat uw droomhuis gevonden is? Dan zal het huis uitgebreid van binnen en buiten geïnspecteerd moeten worden. Na een eventueel benodigd aanvullend bouwkundig onderzoek naar gebreken of mogelijke verbouwingswensen zal al snel duidelijk worden of dit ook daadwerkelijk 'uw droomhuis' is.

Onderzoek voor de aankoop van een woning

Voorts zal er uitgebreid onderzoek dienen plaats te vinden naar eventueel nadelige erfdienstbaarheden. Daarbij dient onder meer nagegaan te worden of er is gebouwd of verbouwd met de benodigde vergunningen van de gemeente. En wellicht rusten er aanschrijvingen en vooraanschrijvingen op het pand of zijn deze te verwachten, is het perceel verontreinigd of is er enig vermoeden van verontreiniging?

Daarna zal er kritisch naar de omgeving gekeken moeten worden. Zijn er planologische veranderingen op komst of zijn deze te verwachten? Is er een voorbereidingsbesluit genomen?

Deze en andere kwesties kunnen aan de orde zijn indien u een aankoop van een woning wilt doen en dit van te voren niet goed ingeschat heeft wat de eventuele risico's kunnen zijn. Dit kan na de aankoop van de woning tot nare consequenties leiden.

De vraagprijs

Nadat de onderzoeksfase is doorlopen dient de vraagprijs beoordeeld te worden: is deze niet te hoog? En wat is eigenlijk de marktwaarde? Op basis hiervan wordt vervolgens de onderhandelingsfase gestart. Met behulp van een makelaardij kunt u een goed bod plaatsen. Door deskundigheid, ervaring en betrokkenheid wordt borg gestaan voor een succesvolle aankoop van een woning.

De verkoop van uw woning

Het verkopen van uw woning is een vak apart. Makelaars zijn dagelijks met dit vak bezig. De tijd dat woningen 'zichzelf verkochten' ligt alweer een tijdje achter ons.. in de huidige kopersmarkt dient er weer echt 'gemakeld' te worden.

Om uw huis op een snelle en effectieve wijze te verkopen, worden in ieder geval de volgende stappen ondernomen door de makelaar:

Terug naar het overzicht
offerte

Investeren in vastgoed of graag meer informatie hierover willen hebben?

Dan zit u bij Vastgoed Trader aan het juiste adres! Hier krijgt u informatie en advies op het gebied van investeringen, beleggingen, aankopen en het afsluiten van verzekeringen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Voordelen

Alle informatie op één plek
Gemakkelijk en altijd bereikbaar
Betrouwbaar advies

offerte
Vastgoedtrader.nl 2022 | Sitemap | Privacy | Disclaimer | Over Ons | Partners |